2013. június 18., kedd

A Csillagok Hangja – Harangok szóljatok! II.

Tarquin Ostbor háza felé tartva Pelint egy kalapárus kofa állította meg, és el sem engedte, amíg az meg nem vásárolt tőle egy csúcsos, tollas-bozontos fejfedőt. Pelin tar fejét elfedve indult tovább. A nemes örömmel fogadta a kalandozók felajánlását, hogy megkeresik az ellopott varázseszközt, amely, mint kiderült nem kevesebb, mint a nagy erejű Csillagok Hangja. Némi rábeszélés eredményeképp még a kincses kamrájába is beengedte hőseinket, hogy megszemlélhessék a bűntett helyszínét.

Pelin nagy hozzáértéssel megállapította, hogy a tolvajok varázslat segítségével távoztak a zárt teremből. Az is feltűnt neki, hogy a Csillagok Hangját fedő üvegbúrát milyen precízen nyitották föl. Egy kör alakú nyílást vágtak az üvegen és ezen át emelték ki a varázstárgyat.
Ezen a nyomon elindulva a kompánia egy üvegfúvóhoz vette az irányt, aki, bár nem tudta megmondani, hogy mivel vágták a kör alakú lapot, Harklé városába irányította őket. A csapat északra indult. A városőröktől bizonyságot nyertek arról, hogy a rablóbanda valóban Harklé felé távozott több őrt is lemészárolva.

Az utazás eseménydúsan telt: a kalandozókat egy ork horda támadta meg, miközben épp az erdőn vágták át magukat. Rolandbart már a harc kezdetén felszívódott, a szó legszorosabb értelmében, ugyanis láthatatlanná vált. Azt tervezte, hogy az orkok vezérét távolra csalja társaitól ezzel megkönnyítve a dolguk. Mialatt a vezérrel küzdött, Pelin és Finnegan sikeresen lemészárolták egy híján az egész ork bandát, majd a félszerzet egy kardsuhintással végzett a vezérrel is.

Néhány nap múlva megérkeztek Harklé városába, ahol megtudták, hogy Habib Abul az ő emberük. A szószátyár üvegkészítő mester elmondta, hogy ismeri azt az igen ritka szerkezetet, amivel a kör alakú üveglapot vágták, hiszen hajdanán ő találta egy barlangban. De sajnálatos módon már túladott rajta, egy Anaris Arustus nevű északi vásárolta meg. A mester a Vörös Szakállú Oroszlánhoz címzett fogadóhoz irányította őket, mondván, hogy ott látta utoljára Anaris Arustus-t.

A fogadós emlékezett a vendégre, és elmondta, hogy Arustus URXT-ból érkezett a barátaival. Először dél felé tartva szálltak meg itt, majd visszafelé is. A csapat ezt megtudva kivette Arustus szobáját, hogy nyomok után kutathassanak. Rolandbart pedig hangjával lenyűgözve a fogadóst szokásához híven dallal fizetett.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése